Commodes

Verkocht
Verkocht
Verkocht
Verkocht

Vintage petrol blauwe commode

Op deze vintage petrol blauwe commode zijn we echt trots!

We kochten deze commode in zijn oorspronkelijke staat. Donkerbruin hout met een flinke laklaag.  Klassiek mooi, maar wij vonden dat deze commode een toffe kleur verdiende.

Allereerst hebben we de laklaag eraf moeten schrapen. Tot nog toe is dit de zwaarste klus geweest om een laklaag eraf te krijgen, maar het is ons gelukt!

Nadat we de kast in de grondverf hebben gezet, is die in deze leuke petrol blauwe kleur geschilderd!

De commode is in uitstekende staat en we hebben er niks aan hoeven te herstellen. Het enige wat we er aan veranderd hebben, is dat we de grote oude knoppen hebben vervangen door knopjes van mangohout met een wit gelakte voorzijde.

Wat ons betreft maakt dit ‘m helemaal af!

Afmetingen in cm: 105 (h) x 108 (b) x 53 (d)

Verkocht
Verkocht
Verkocht
Verkocht
Verkocht

Vintage gele commode uit de jaren 50

Toen we deze oude commode binnenkregen was het duidelijk dat er veel werk te verzetten was,  maar wat waren wij direct stapelverliefd op de originele knopjes. Deze hebben we na de fikse opknapbeurt er daarom weer opgezet!

Afgebladderd verf hebben we er eerst afgeschraapt, voordat we het geheel geschuurd hebben. Het uittrekbare rekje was afgebroken en hebben we hersteld, waardoor het weer gebruikt kan worden. Het deurtje was lam en sloot niet goed meer. Door middel van een magneetje sluit de deur weer prima.

De binnenkant van de commode zag er niet mooi meer uit en is daarom mee geverfd. De binnenkant van de lades zijn crème wit geschilderd.

De commode hebben we een sprekende okergele kleur gegeven, waardoor het een regelrechte blikvanger is in welke kamer het dan ook word neergezet!

 

Afmetingen in cm: 78 (h) x 90 (b) x 48 (d)

Verkocht
Verkocht
Verkocht

Vintage grote blauwe commode

Deze grote commode is haast onherkenbaar in vergelijking met hoe we de commode vonden. Hij was vaal wit en had grote houten handvatten, waardoor we haast niet zagen wat voor strakke elegantie er verborgen zat.

De commode was vrijwel puntgaaf, ondanks de decennia dat hij al meegaat. Het enige wat we eraan gewijzigd hebben is dat er een sluiting in een deur is gefreesd en de verroeste kettinkjes zijn vervangen.

Na wat poetswerk en licht schuurwerk hebben we eerst de binnenkant crème wit geschilderd. Voor de buitenkant hebben we gekozen voor een stoere oud blauwe verf. En wat komt deze kleur goed tot zijn recht bij deze grote verschijning! De laatste hand aan deze strakke  commode hebben we gelegd door hem te voorzien van zwart matte knopjes.

 

Afmetingen in cm: 94.5 (h) x 107 (b) x 48 (d)

Verkocht
Verkocht
Verkocht

Vintage grote grijsgroene commode

Wat een heerlijk ontwerp heeft deze vintage commode zeg!

Het was dan ook zeer de moeite waard om dit oudje op te knappen waar nodig. Eerst hebben we deze commode volledig geschraapt voordat we hem zijn gaan schuren. Daarna hebben we er een nieuwe bovenplaat opgezet en de achterrand goed vast gemonteerd.

Deze grote commode met aan de ene kant een uittrekbaar rekje en aan de andere kant een uitschuifbaar plankje biedt ruim voldoende opbergruimte.

De kleur die we hebben gekozen is één van onze favoriete, namelijk grijsgroen. Dit geeft de commode een frisse en tegelijkertijd authentieke uitstraling die het verdient!

Afmetingen in cm : 91 (h) x 102 (b) x 52 (d)

Verkocht
Verkocht
Verkocht

Vintage groene commode

Wat is deze vintage commode uit de jaren 50 toch wijs!

Dit plaatje van een kastje was in eerste instantie voorzien van een ombouw die de commode niet goed tot zijn recht deed komen, daarom hebben we deze er dan ook meteen afgehaald. De originele pootjes zaten er gelukkig nog onder! Deze commode met de lades in verschillende grootte en het enkele kastdeurtje maakt het echt tot een schattig vintage pareltje.

Na wat licht schuur – en herstelwerk hebben we de versleten knopjes eraf gehaald. Vervolgens hebben we commode schoongemaakt, maar waren we niet tevreden over de binnenkant. Die hebben we dan ook weer strak gemaakt door dit crème wit te schilderen.

Voor de buitenkant hebben we voor deze ongelooflijk gave kleur groen gekozen. De knopjes zijn van lichtgroen porselein. Wat is deze commode toch wijs!

Afmetingen in cm: 90 (h) x 93 (b) x 54 (d)

Verkocht
Verkocht
Verkocht

Vintage grijze commode met opzet

Weer zo’n schattige veelzijdige commode!

Stapelverliefd waren we toen deze binnenkwam. De mooie vormgeving,  ruime opbergmogelijkheden, sierlijke sleutelbeslag, de handdoekenrekjes aan weerszijden en de elegante opzet maakt dit tot een prachtig kastje!

Deze commode was in zeer goede staat en we hebben enkel een magneetje erop moeten zetten zodat het deurtje weer goed sloot.

De binnenkant zag er nog zeer goed uit in zijn originele blankenhouten kleur en die hebben we daarom ook zo gelaten. De buitenkant hebben we licht opgeschuurd en toen deze zachte grijze kleur gegeven. Als laatste hebben we fijne witte porseleinen knopjes erop gezet.

Deze commode is ook te gebruiken als dressoir of sidetable.

Afmetingen in cm: 114 (h) x 80 (b) x 42 (d)

Verkocht
Verkocht

Vintage kleine grijze commode

Klassieke strakke commode uit de jaren 50!

Zo lekker simpel, maar o zo leuk. Deze kleine commode was zo makkelijk om aan te werken! Een paar schroefjes van de scharnieren hebben we moeten vervangen, maar voor de rest was het heel recht aan en recht af. De binnenkant hebben we in zijn mooie natuurlijke blankhouten kleur gelaten en de buitenkant hebben we in deze zachte kleur grijs geschilderd. De witte porseleinen knopjes maken het geheel helemaal af!

Afmetingen in cm: 100 (h) x 83 (b) x 42 (d)

Verkocht
Verkocht

Vintage grote en hoge blauwe commode

Deze vintage commode is echt een flinke jongen!

Toen we de commode  binnen kregen was hij nog in zijn originele donkerbruine staat én met de originele sleutel er nog in. Hij is heerlijk ruim en heeft een goede hoogte.

Na een grondige schoonmaakbeurt hebben we de kast geïnspecteerd en kwamen we tot de conclusie dat het houtwerk  aan de buitenkant  in uitstekende staat was, met wat enkele karakteristieke beschadigingen aan het bovenblad.

Als eerste hebben we de waslaag verwijderd en het behang van de planken in de kast verwijderd. Vervolgens hebben we de kast geschuurd en in de grondverf gezet. Het zeer lichtblauwe bovenblad hebben we goed schoon gepoetst en verder zo gelaten.

Met dank aan onze Instagram volgers zijn we voor deze prachtige blauw kleur gegaan en wat staat het hem geweldig! De planken hebben we in dezelfde kleur geschilderd en het contrast met het originele hout is prachtig.

Afmetingen in cm: 99 (h) x 111 (b) x 63 (d)

Verkocht
Verkocht

Warme houten vintage commode

Sommige vintage kastjes zijn al zo mooi als ze bij ons binnen komen, dat we ze lekker zo laten!

Deze warme bruine commode uit de jaren ‘50 heeft nauwelijks gebruikerssporen en daarom hadden we meteen besloten om hem niet in een van onze gebruikelijke gave kleuren te schilderen!

Vanzelfsprekend hebben we de commode wel een goede schrobbeurt gegeven.

Voor een relatief klein kastje, beschikt hij toch over veel opbergruimte. Aan weerszijden zitten twee afsluitbare deurtjes en aan de linkerzijde twee lades. Gelukkig zit de originele sleutel erbij.

De originele koperen knopjes in bloemontwerp hebben we opgepoetst, zodat de rijke kleur weer tot leven komt.

Deze vintage commode kan ook als tv-meubel of klein dressoir gebruikt worden.

Afmetingen in cm: 83 (h) x 104 (b)  x 42 (d)

Verkocht
Verkocht

Vintage oudroze commode met glazen deurtjes

Wat vinden we deze toch leuk!

Deze vintage commode kwam in zeer goede staat bij ons binnen in zijn oorspronkelijke donker roodbruine kleur, met beide glazen deuren nog intact. Zeer zeldzaam als je het ons vraagt!

Onder de glazen deurtjes zit een kleplade met origineel handgreepje. Het hout waaraan de scharnier is bevestigd was beschadigd en hebben we moeten herstellen.

Nadat we de waslaag eraf hadden gehaald konden we een leuk kleurtje uit gaan kiezen, want die donkere kleur hout vonden we natuurlijk te somber.  Voor de buitenkant hebben we voor oudroze gekozen en de binnenkant hebben we deze vrolijke kleur geel gegeven.

Heel wijs voor op de kinderkamer als commode, maar kan ook als een ander soort kastje worden gebruikt.

Afmetingen in cm: 84 (h) x 88 (b) x 46,5 (d)